Äppelkaka - check!

Del två av fyra i bakmaratonet är klart! En långpanna, en 24 cm och två 19 cm formar blev det. Hoppas det räcker. Har köpt tre förpackningar snabbmarsan som skall ge 2½ L sås var, vet själv att jag bukade överdosera :-P.


Tävlar om ett helmysigt kitt från FamiljekontoretJag tävlar om en goodiebag
från Familjekontoret hos Bagerskan.
Var med och tävla här du också!

Kladdkaka - check!


Storbak som ska ta en månad?

Jag har alltså åtagit mig att baka fikabröd till min kattklubbs nationella utställning 25-26 september. Alltså har jag fyra helger på mig att färdigställa och fylla frysen med:

* 2 långpanneåppelkakor + vaniljsås
* 6 st kladdkakor + grädde
* 100 st kanel- och vaniljbullar
* 100 st brysselkex

Jag som inte kan hålla mig alls! Nåja, jag tar kladdkakorna ikväll efter middagen tror jag och sen en sak varje helg fram tills den 25/9. Vill hellst inte göra så mycket alls veckan innan och helgen 18-19/9 är jag på scrappträff hela helgen.

Kul ska det bli i vilket fall :-).

Äppelmos

Äppelmos 2010!

Gick ut i hällregnet och plockade en coopkasse full med äpplen. Skalade för glatta livet medan dotter och jag kollade på Bernad och Bianca. Himmla pill detta äppelmoskokandet. Men so far so good. Tills det var dax att passera klyftorna. VAR ÄR STAVMIXERN? *panik*. Ringer min man och undrar var han lagt den. Tydligen var mixerdelen trasig (?) till den så den åkte i soporna.

Fick släpa fram matberedaren och mixa i. Inte världens slätaste mos men ack så gott! Dessa stackars burkar skall nu räcka tills nästa augusti...


Sirapslima

Var så grymt sugen på limpa att jag bakade en liten rackare. Behövs inte mer då jag pallar max två skivor och Tilde vet jag inte om hon vill ha, ska testa till mellis straxt. Joakim däremot ÄLSKADE brödet och an som inte äter något annat än vitt mjöl åt fast jag påpekade att det är enbart rågsikt i...

Bakad efter recept från min matbrödsbibel.


Testar nya formarna

Fick några avlånga formar från Åhlens av svärmor när jag fyllde år. Passade på i arla morognstund att baka något som ska likna en banankaka. Efter ett recept från Dagens muffin på bananmuffin blev det en form av banankaka med hallon. Ovanpå ett försök till toppning av marsmellows, smör, choklad och hallonessens. Tror det blev lite lite smör i för den blev bara klistrig. Ska testa igen.


RSS 2.0