Melwins femårstårta

Idag kom Melwins extra mormor och morfar Glenn och Barbro förbi och hämtade hans något försenade fyraårstårta, som blev en femårstårta!

Förra året lovade jag Caroline att göra en fyraårstårta till hennes bonuskille. Tyvärr blev jag akut magsjuk och fick skjuta upp det hela ett år.

I år önskade sig Melwin en motorcykeltårta. Hur i hela friden gör man en sån? Satte mig ner med sockerpasta och färger och gjorde ett försök på fri hand. Tycker själv att det blev rätt lyckat!

Han skulle hemskt gärna vilja ha en motorcykel tårta:) Hur han menar vet jag inte men han blir garanterat nöjd hur den än ser ut, bara det är något med motorcykel;)

Botten är en 1:1:1 botten färgat blå. I den är det ett lager dumlefluff och ett lager glasskräm och färska hallon. Spacklade med chokladsmörkräm, täckte med sp och dekorerade med sp, marsipan och mariekex.Skådebröd

Äntligen! I år kunde jag fira påsken med familjen, vilket jag missade förra året på grund av magsjuka. Fick tillfälle att baka detta påskbröd som jag velat testa i fler år.

Omdömme: Urgott!
Påskkakor à la Totten

Efter att jag fått hem mitt paket från Strössel och annat ville jag baka kakorna de hade recept på också.

Vaniljkakor

Ingredienser:
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
225 gr rumstempererat smör
2,4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt eller annan smak

Vispa smör och socker vitt och fluffigt.
Tillsätt ägg och vanilj.
Blanda de ihop bakpulvret och mjölet.
Blanda ner mjöl/bakpulver lite i taget så att det blir en deg.
Du kanske behöver ta hjälp av händerna. Plasta in och låt ligga i kylen ca 30 minuter.
kavla ut ca 0,5 cm och tryck ut de figurer du vill ha.

Baka i 175º i ca 12-16 minuter. Låt svalna på plåten.


Efter en extra vända i Aiden med lite mer smör blev det en ok deg. Den var däremot lite småsvårt att kvala så jag fick kavla och Tilde ta ut kakorna. Glasyren gjorde jag på känn av endast florsocker och citron. Hur jag än letade hittade jag inte på vågen! Därav svårigehterna med att få till rätt mängd smör.

Färga glasyren med pasta- och pulverfärg och använde det mesta av strösslet vi hade hemma.


Kladdkaka till påsk

Till jobbet imorgon skärtorsdag ska jag ta med en kladdkaketårta. Bakade två kladdkakor och lade ihop med ett lager creamcheesfrosting. Smaksatte frostingen med saft och skal från en halv apelsin.

Till resten av frostingen tillsatte jag kakao och fick en chokladapelsin smak. Spritsade runt kanten samt en ring runt som ett "bo". Fyllde med godisägg, krossade mariekex som sand och dekorerade med en kyckling, maskar och blommor av sockerpasta.

Till detta tänkte jag servera lättvispad grädde och påskmust. Gissar att det kommer bli uppskattat, om den går att skära i! Den verkar lite stel i kylen.
Första bröllopstårtan

Till mitt bröllop köpte vi tårta med bild på dottern, som även döptes samtidigt. Nu, när vi imorgon firar femårig bröllopsdag, fick jag tillfälle att göra min första bröllopstårta!

En minitårta gjord på en rulltårtebotten. Botten är ett laget hallor och glasskräm. Mitten ett laget chokladgrädde och toppen ett lager glasskräm. Spacklade med smörkräm och hoppas att det håller från att smälta som det gjorde sist.

Fick hem ett kul paket från Strössel och annat idag och testade direkt rosbladsutstickarna. Mycket enklare att göra fina blad! Många rosor blev det, testade också att göra mönster längs nederkanten och dekorera med sockerpärlor.

Bandet runt är från Tildes dopklänning. På den satt även några små sidenrosor och min bukett bestod av rosa rosor.

 
Tack Jonny!

Efter en smått kaotisk eftermiddag igår fick det bli lite bakande när vi kom hem idag. Snälla Jonny får ett paket med brysselkex och chokladsnurror som tack för att han tog 40 min omväg för att hämta mig.


RSS 2.0