Pyssel till Amanda 3 år

I helgen ska grannarna ha kalas för sin dotter Amanda. De gör en mjölkfri gräddtårta och ville ha något kul att dekorera med. Det fick bli Amandas älskade råtta samt ett plakat med dekoration. Allt i mmf och sp färgat med pastafärg och guldpulverfärg.


Chokladbollar

Idag har vi åkt skoter på eftermiddagen. Med oss hade vi en pinnbrödsdeg, tyvärr blev smöret kvar i kylen. Dessa 50 gram fick istället bli några små chokladbollar:

50 g smör
1½ dl havregryn
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1½ msk kakao
1 msk vatten
Pärlsocker färgat med grön karamellfärg+gul pulverfärg till någon limegrön. Blå karamellfärg och grön pulverfärg blev mörkare grön.


Rågbröd

Kände för soppa och macka till lunch. Då fick det bli en deg i KitchenAid! Rågbröd närmare bestämt.


Valentinsemlor

Alla hjärtans dag och Semeldagen i ett lixom? Bjuder mina kollegor på jobbet och ett gång minisemlor med rosa grädde och mandelmassehjärta.


Påsktårta 2010

Såg att jag hade en kategori som heter Påsk men inget i den?

Här kommer i alla fall förra årets påsktårta som jag bjöd på jobbet.


KitchenAid

Efter många år med "om och men" angående denna pryl fick den äntligen flytta hem till mitt kök. Royaldesign hade före jul en kampanj där det ingick en köttkvarn och fri frakt så jag slog till! Däremot var den restad om och om igen men dök upp sex veckor efter beställningen, den som väntar på något gott brukar det heta.

Därför är jag uppe i ottan på en lördag medan dottern tittar på SVTB. Självklart skall prylen testas! Just nu står det en sats frallor och en sats vetedeg på jäsning. Vetedegen skall bli minisemlor till jobbet hade jag tänkt.

Igår efter en hektisk dag som bestod av ett besök på öppna förskolan på förmiddagen, en rejäl röjning i arbetsrummet, två timmars bad på Metropoolen och en kebab med bröd på Torino fick jag äntligen plocka upp min leksak. Joakim hade varit så snäll att han hämtat paketet på väg hem från jobbet då han hade min telefon (glömde den på Hästen när jag jobbade i torsdags) och ett aviserings sms kom.

Lika bra att testa med en gång och det blev en improviserad mjuk pepparkaka med en skvätt ingefära, nejlikor och kanel. Kardemumman var tyvärr slut men Joakim smakade och den fick klart godkänt.

Vad jag kan utröna efter tre försök är att:

+ Den vispar 2 ägg och 3 dl socker bra.
- Blandar inte 3 dl mjöl lika bra i äggen ovan. Då fick jag mecka ur skålen och ta fram instruktionsboken för att lära mig hur jag skulle få bort vispen.
+ Den knådar små degar bra. Tror att den ska ta upp till 5 dl vätska, testen innehöll 2 dl.
- Saknar den roterande bunken samt skrapan som Electroluxen har.

Summa: Det krävs några körningar innan jag kommer på tjusningen med denna maskin live. Just nu känns den enbart stor och meckig att ha och göra med. Min förhoppning är att jag skall ha den stående framme och att den används dagligen. Tyvärr är den inte en sammanslagen ersättare för Elexctrolux assistenten eller elvispen med bunke eftersom den förstämda tar med deg och den sistnämnda är så smidig att bara dra fram och framför allt diska.
RSS 2.0