Hur man lyckas med MMF?

Jag kan inte minnas att det var så svårt att få till MMF? Sista jag gjorde en sats var för sju månader sedan till dotterns fyraårsdag. Den blev värdelös med för mycker olja i. Denna gång var den perfekt att jobba ihop när jag gjorde den. När den sedan skulle kavlas ut blev den inte slät och fin utan fick småsprickor och även små srpickar från den rosa färgen som inte syntes när jag jobbade ihop den.

Så, hur lyckas man med MMF?

Anna fyller fem

För ett par år sedan fick jag äran att göra Idas femmårstårta. Redan i våras beställde Idas lillasyster Anna ett gäng tårtor med olika smaker. Visst sa jag, det ska gå bra.

Köpebottnar. 1 lager lakristfluff (grädde och lakritssnurror). 1 lager lemmoncurgrädde. Spacklad med smörkräm. Täckt med SP och dekorerad med SP och silverkulor.

Köpebottnar. 1 lager Dumlefluff(grädde och Dulekolor). 1 lager glasskräm (marsankräm och grädde). Spacklad med smörkräm. Täckt med MMF och dekorerad med SP och MMF.

 

Köpebottnar. 1 lager rårörda jordgubbar. 1 lager glasskräm (marsankräm och grädde). Spacklad med grädde. Täckt med MMF och dekorerad med SP, MMF och pärlemorkulor.


Joakims 41-årstårta


Vanlij- och jordgubbsmousse. Grädde runt om, frukt uppepå med gele. Några flarn ljus choklad.

Cupcakes à la Totten

Tilde ville fira sida dubbla namnsdagar denna vecka med att bjuda farmor på fika. Farmor, Joakims mormor jag och Tilde heter alla Kristina i andra namn och har alltså namndag på lördag. Tilde heter även Margareta har namndag idag.

På fikat kom även farmors vänninna Margareta, det passade ju perfekt.

Vaniljcupcake med glasyr och flera olika grejer från Dr. Oetker. Tilde smakade på lemmon curd och ville absolut inte ha det i sin cupcake, så så fick det bli.


  


RSS 2.0