Det bidde en liten groda...

Imorgon får vi besök på mitt jobb av två killar från Värmland. Här om dagen ringde den ena av dem och jag passade på att fråga vad de ville ha till förmiddagsfika. Välj vad ni vill...ja, de kunde ta en tårta.

Här är den! En Chocolate and Vanilla Dream cake på mitt vis. Ett tager vad man havervis! Receptet har jag lånat från Louise.

Min variant innehåller:
I stället för mörk choklad i botten, en 28g Marabou schweizernöt och lite vit choklad. Som sagt, man tager vad man haver. Ganaschen är gjord på en mini Japp och en mini Brejkt. Sen var mina sista "tag fyra för 20" chokladbitar slut.

Detta är första gången jag gör en amerikansk tårta. Den svenska är lika med grädde i och utanpå medan amerikanerna verkar gilla mycket botten och lager med smörkräm. Denna botten blev rejält saftig så trots fyllningen av enbart ganasch och smörkräm tror jag inte att den kommer vara torr!

Började med att lägga på ett lock marsipan som färgats grön. Sen hade jag tänkt spritsa rosor à la Rosecake men det räckte inte krämen till. Då fick det bli till att improvisera med en bord, blommor och en liten sur groda som jag tyckte satt som en smäck :-D.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0