Pajer x 3

Min tanke senaste veckan har varit att fylla på frysen med färdiglagad mat. Jag vill dra igång min träning igen efter semestern och då kan det vissa dagar vara svårt att få middagen på bordet på rimlig tid. Då är det praktisk att ha huvuddelarna klara i alla fall. Har gjort ett par extra portioner och fryst in i burkar.
Som tex...

* Ostgratinerad falukorv med tacosmak
* Kyckling i kurrysås
* Torskgratäng med chilisås och dill
* Köttfärssås
* ...samt pajera nedan

Köttfärspaj
Gjorde en pajdeg på 125g margarin, 200g mjöl och några msk vatten. Förgräddade inte.

Stekte 250g köttfärs. Blandade i rivna morötter, majs, ½ grönsaksbuljongtärning, ketchup och vatten. Allt på känn. Saltade, pepprade och lade i lite creme fraiche. Hällde i köttfärssåsen i skalet, på med riven ost och in i ugnen 30 min på 225 grader.



Tacopaj
Här blev det ett skal lika ovan fast med siktat dinkelmjöl. Förgräddade i 10 min.

Fräste en gul lök och 250 g köttfärs. Hällde på vatten, tacokrydda, en burk mild tacosås och en halv liten burk majs. Hällde upp fyllningen i skalet, bredde på ½ burk creme fraiche, lade på nachochips och strödde över ost.

In i ugnen tillsammans med köttfärspajen i 30 min på 225 grader.

I och med creme fraichen blir denna lite väl mild. Hade jag haft möjlighet hade jag valt mediumsås eller stark tacokrydda.



Grönsakspaj
Sista pajen blev en med äggstanning. Skalet gjorde jag på några små överblivna potatisar, 50g margarin, lite grovt dinkelmjöl och lite vatten lite på känn. Förgräddade på 200gr i 10 min.

Vispade ihop tre stora ägg med mjölk. Saltade och pepprade. Blandade ner några nävar riven ost och hällde allt sammans över ett gäng tinade frysta gönsaker. Coop Extras broccoli blandning, broccoli, blomkål och morötter var det i denna.

Gräddade i lite mer än 30 min tills den var fast.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0