Halloween 2011

Imorgon är det alltså Halloween! Dottern och jag skall sätta ut en pumpa på uppfarten samt bege oss ut i mörkret med ficklampor för att leta pumpor. Förra året räknade till ihop fem stycken i grannskapet, kanske vi kan slå det rekordet? Dottern skall även dela ut några inbjudningar till sitt kommande sexårskalas.

Vi har i helgen bakat pumpakakor och en Halloween kaka. Till småkakorna använde vi samma recept som till Påskkakorna och till sockerkakan denna nedan, fast utan kryddor och med vaniljpulver istället. Allt är färgat med Wilton Back black, Orange och Violet. Den svarta tog slut efter småkakorna och sockerkakan fick bli brun, lila och orange.

Sockerkaka med kanel och kardemumma

150g smält smör
3 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl mjöl
2 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösig. Blanda i övriga ingredienser och häll i en smord och bröad form. Grädda i 40 min på 175 grader.

I detta fall tog jag som sagt bort kryddorna och tillsatte lite vaniljpulver. Delade smeten på tre, lade i några tsk kakao i den ena samt orange och lila gelefärg i de andra två. Lade färgerna i lager och drog runt med en kniv. Hur den ser ut inuti ska jag ta reda på imorgon. Förlagan till denna kaka hittade jag på Cooking with sugar.

















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0